Ce este bio-revitalizarea și pentru ce se utilizează

БиоревитализацияBio-revitalizarea este una din metodele de îndepărtare a defectelor cosmetice ale pielii. Esența metodei de bio-revitalizare constă în alimentarea straturilor profunde ale pielii cu acid hialuronic. Fiind un polimer natural, acidul hialuronic hidratează pielea și regenerează structura acesteia. În același timp, sunt stimulate fibroblastele, responsabile pentru elasticitatea pielii.

Termenul "bio-revitalizare" este tradus ca "regenerare naturală." Această metodă este folosită pentru eliminarea semnelor de îmbătrânire, crearea hidro - rezervei și restabilirea funcționalității normale ale pielii.

Indicații pentru utilizare

Uscăciune și pierdere a elasticității pielii, care apar datorită modificărilor legate de vârstă, precum și pentru multe alte motive. Acidul hialuronic este cel mai eficient agent umidificator dintre toate formulele cunoscute.

Ridurile mici, o înrăutățire vizibilă a tegumentelor, cauzată de expunerea la radiațiile ultraviolete nocive, situațiile stresante, fumatul, etc. Manifestarea primelor simptome ale îmbătrânirii se datorează unei scăderi a cantității acidului hialuronic în tegumente. Bio-revitalizarea contribuie atât la combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii, cât și la prevenirea apariției lor în continuare.

БиоревитализацияPielea traumată, regenerată după proceduri de șlefuire laser, de peeling chimic median, chirurgia plastică. Acidul hialuronic și bio-revitalizarea promovează diviziunea celulară completă care accelerează cicatrizarea. După operație, concentrația acidului crește treptat într-un mod natural, iar adăugarea acestuia în timpul procedurii accelerează procesul de cicatrizare.

Radiațiile ultraviolete. Această procedură contribuie la pregătirea pielii la impactul radiațiilor ultraviolete, precum și contribuie la contracararea efectelor sale. Odată cu hidratarea pielii, care pierde umiditatea din cauza temperaturii ridicate și radiațiilor UV, acidul hialuronic protejează celulele de radicalii liberi formați sub influența radiațiilor ultraviolete.


БиоревитализацияCuloarea nesănătoasă a pielii, culoarea pală, diverse pete de pigment, cearcăne tipice sub ochi. Responsabilă pentru colorarea pielii, melanina acționează și în calitate de antioxidant, astfel segmentele de piele predispuse la un impact sporit oxidativ sunt expuse la pigmentare excesivă. Acidul hialuronic sporește stabilitatea antioxidantă a zonei hiperpigmentate, contribuind în același timp la o reconstrucție a culorii acesteia. La o eliminare rapidă a hiperpigmentărilor focale se ajunge printr-o combinație de bio-revitalizare, peeling median și mijloace ce stopează producerea melaninei.

Porii dilatați și ritmul sporit de eliberare de sebum la tenul gras și problematic. Multe dintre medicamentele care reduc activitatea glandelor sebacee, posedă acid hialuronic în structura sa sub formă de esteri.

Bio-revitalizarea este folosită pentru rezolvarea problemelor sus menționate și pentru înlăturarea acestora, și în calitate de profilaxie. De regulă, aceasta este aplicată după vârsta de 25 de ani.


Avantajele bio-revitalizării

Naturalețea și profunzimea impactului. Acidul hialuronic este prezent în compoziția majorității produselor cosmetice de bio-revitalizare. Atunci când se aplică un produs cosmetic pe piele, efectul acidului hialuronic este limitat doar la hidratarea suprafeței stratului cornos al epidermei, fără penetrare adâncă. Însă pe parcursul procesului, acidul avansează în straturile profunde și intermediare ale dermei și epidermei, care afectează nivelul celular. Fiind un ingredient natural, acidul hialuronic îmbunătățește calitatea substanței intercelulare, care este de mare importanță pentru nutriția și hidratarea pielii și care ajută la regenerarea colagenului și elastinei.

Rezultat rapid. Rezultatul este vizibil deja după una sau două sesiuni.

Durata de acțiune. În unele cazuri, efectul poate persista timp de ani, dar cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, acțiunea durează 3-6 luni. Se observă o îmbunătățire semnificativă în elasticitatea pielii, culoare și conținutului de umiditate, totalmente se netezesc ridurile mici, se observă un efect de lifting bun. De multe ori, asupra duratei acestor efecte influențează vârsta biologică a persoanei, precum și rata de consum de către organism a acidului hialuronic primit. Efectul razelor UV, fumatul, diferite boli și alți factori accelerează apariția unor noi riduri.


Ce îmbunătățește bio-revitalizarea?

Bio-revitalizarea se poate face aproape oriunde pe față și corp. De obicei, această procedură se efectuează pe față, gât, piept și mâini. Acestea sunt zonele cele mai expuse ale corpului, de multe ori neprotejate de haine și, prin urmare cele mai vulnerabile la riscurile de mediu. Într-o măsură mai mare se referă la lumina soarelui, provocând accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii.

Bio-revitalizarea se efectuează, de asemenea în zona pleoapelor. De multe ori, se solicită această procedură pentru lobul urechii, regiunea de lîngă ureche și în alte locuri unde caracteristicile vizibile au un impact negativ asupra aspectului.


Bio-revitalizarea elimină ridurile?

Ridurile mici pot fi îndepărtate prin bio-revitalizare. Cu toate acestea, este mai bine de eliminat ridurile cu ajutorul plasticii de contur sau Botox. Cu ajutorul acestei proceduri se efectuează o profilaxie bună contra reîntoarcerii lor, oferind în același timp pielii un efect hidratant, elasticitate bună și tonus dorit, care în totalitate oferă pielii un aspect tînăr și sănătos.


Tipurile de bio-revitalizare

Биоревитализация инъекцииBio-revitalizarea există sub formă de injectare și fără injectare. Injectarea este un proces de introducere a acidului hialuronic, prin injectare cu un ac foarte subțire. Această metodă este definită ca mezoterapie de suprafață, care permite introducerea cantității dorite de medicament la nivelul dorit.

Prin metoda injectabilă sau cu laser - acidul hialuronic este injectat prin radiația laser de mică intensitate. În acest caz acul nu se folosește, și procedura în sine este destul de confortabilă și relaxantă. Cu toate acestea, în acest caz este dificil de realizat concentrația dorită de acid hialuronic în piele.

Ambele proceduri sunt benefice pentru piele, doar că cea fără injectare este mai confortabilă, iar cea cu injectare este mai eficientă.


Aceasta terapie este de substituție?

Datorită bio-revitalizării se compensează insuficiența acidului hialuronic în piele. Cu toate acestea, aceasta nu este unicul efect al acțiunii acesteia.

Efectul primar este stimularea sintezei acidului hialuronic în organism. Într-un 1 ml de soluție administrată sunt nu mai mult de 0002 de grame de acid hialuronic. Dacă, de exemplu, la vârsta de 50 de ani pe parcursul unei zile pe întreaga suprafață a tegumentelor se formează în jur de 2 ml de acid hialuronic, atunci pielea feței produce numai 0,1 ml. Dacă avem în vedere că la această vîrstă deficitul de acid hialuronic este de aproximativ 50%, atunci pentru restabilirea acestuia ar fi necesară administrarea zilnică a 0,5 ml de compoziție.

Cu toate acestea, concentrația necesară de acid hialuronic este realizabilă la un dozaj mult mai mic al preparatului. E de menționat că acidul hialuronic administrat perturbează producerea acidului de către organism, dar, de asemenea, prin accelerarea ratei de dezvoltare și activarea celulelor fibroblastelor stimulează organismul să producă propriul acid hialuronic. Prin aceasta se explică faptul că acesta acționează nu ca element de substituire, ci ca de activizare.


Cum acționează o astfel de stimulare?

Stimularea celulelor poate avea loc în moduri diferite. Puteți forța ca aceste să lucreze mi activ, dar le poate ajuta doar, creând condiții ideale pentru funcționarea acestora.

Acidul hialuronic, în calitate de componentă naturală a pielii, creează condițiile optime pentru activitatea celulelor. În realizarea acestei proceduri rezervele de celule nu sunt consumate, și se acumulează, ceea ce contribuie la frânarea procesului de îmbătrânire. Nici unul dintre medicamentele existente astăzi nu este în stare să oprească procesul de îmbătrânire în întregime. Cu toate acestea, cu ajutorul procedurilor cosmetice contemporane, acest proces poate fi amânat.


Bio-revitalizarea - impactul asupra întregului organism

În tegumente se sintetizează partea esențială a acidului hialuronic, astfel cu cît mai mare este zona tegumentelor folosită pentru această procedură, cu atît mai mare este cantitatea de acid în întregul corp. Desigur, necesitatea organismului pentru acidul hialuronic este completată nu numai în legătură cu tegumentele, dar și alte organe, care contribuie la sporirea resurselor de adaptare și întinerirea întregului organism.