Injecţiile cu Botox şi acid hialuronic in Chisianu

Mesoterapia si botoxPrimul lucru pe care l-am aflat de la medicul estetician, odată aşezată pe scaunul roz din cabinetul său a fost „injecţiile cu Botox sau acid hialuronic nu sunt un accesoriu al bătrânilor şi în nici un caz nu trebuie apelat la aceste tehnici moderne de atenuare a ridurilor la vârste foarte înaintate, atunci când nu se mai poate face mai nimic pentru întinerirea chipului. Vârsta pielii nu corespunde celei din buletin şi sunt persoane de 20 şi un pic de ani care se confruntă cu riduri evidente, îmbătrânite înainte de vreme, care au nevoie de un ajutor pentru a-şi arăta adevărata vârstă”. Botoxul şi acidul hialuronic sunt percepute, pe nedrept, ca un Bau-Bau fioros care îţi mutilează chipul şi îţi schimbă, în mod negativ, trăsăturile. Adevărat numai parţial, pentru că, şi în această privinţă, ce-i mult strică. Însă efectuat de un profesionist în estetica facială şi folosind produse de cea mai bună calitate, fără excese şi exagerări inutile, tratamentul cu Botox sau cu acid hialuronic îţi poate şterge mulţi ani de pe chip, fără durere, neplăceri şi efecte adverse şi te poate scăpa de frustrări care îţi afectează calitatea vieţii.


În străinătate, injecţiile cu Botox sunt cât se poate de banale, nimeni nu face ochii mari ca lupul din „Scufiţa Rosie” atunci când aude de atenuarea ridurilor de expresie sau a celor cauzate de îmbătrânirea pielii, mai mult sau mai puţin prematură şi nici o doamnă cochetă nu pune mâna la gură, speriată, la gândul că o înţepătură cu Botox sau acid hialuronic efectuată o dată sau de două ori pe an i-ar putea „îngheţa” trăsăturile.

Încet, încet au prins teren şi în România aceste proceduri de înfrumuseţare a pielii, a chipului şi chiar a vieţii, date fiind statisticile care pun fericirea determinată de intervenţiile estetice pe primele locuri în topul motivelor cauzatoare de frustrări în viaţa omului modern. Stresul, alimentaţia, poluarea sau fumatul ne îmbătrânesc înainte de vreme, iar în anumite cazuri, cremele şi poţiunile miraculoase care promit să ne redea o piele luminoasă, fermă, perfect întinsă nu-şi fac treaba, nici chiar în cazul vârstelor 25+ sau 30+.

Este adevărat că dependenţii de efectele miraculoase ale injecţiilor cu Botox şi acid hialuronic asupra ridurilor nu ştiu să spună „Stop” şi sunt populare exemplele date de vedetele cu chipuri desfigurate de intervenţiile estetice, însă chibzuirea, simţul realităţii şi respectarea indicaţiilor medicului sunt doar câteva dintre principiile pe care ar trebui să le respectăm atunci când ne hotărâm să ne revitalizăm pielea cu ajutorul tehnicilor moderne.

În timp ce Botoxul este o substanţă de relaxare injectată în zonele unde pielea se mişcă foarte mult (între sprâncele, în jurul ochilor, al gurii) şi care duce la întinderea pielii şi, implicit, atenuarea ridurilor, acidul hialuronic este destinat zonelor care necesită volum, spre exemplu buzele. Aşadar, atunci când vrem să tratăm ridurile hiperchinetice apelăm la Botox, iar când vrem volum folosim acidul hialuronic.

De ce Botoxul este cea mai populară injecţie din lume

Oferă rezultate spectaculoase, corectează în doar câteva minute ridurile şi liniile de expresie din anumite zone ale feţei (liniile glabelare dintre sprâncene, ridurile din jurul gurii şi al ochilor, din regiunea frunţii, ridurile periorbitale - aba gâştii sau cele periorale).

Este o procedură 100% sigură: injecţia cu Botox este un tratament simplu, nechirurgical şi care presupune o durată de desfăşurare extrem de redusă, respectiv 10-15 minute.

Nu necesită o perioadă post recuperatorie, nu implică anestezie şi nu prezintă reacţii adverse

Costurile sunt relativ mici, având în vedere perioada îndelungată pentru care se menţine efectul lui şi comparativ cu o cremă antirid de foarte bună calitate, spre exemplu, al cărei preţ poate ajunge chiar la costul intervenţiei cu Botox fără că efectele să fie la fel de spectaculoase. În plus, comparativ cu alte tratamente de estetică facială similare, costurile unei injecţii cu Botox sunt mai mici, chiar şi cu sesiunile de întreţinere necesare ulterior

Efectul este vizibil în timp redus, în jur de şapte zile şi rezultatele vor dura mai mult de 5 luni dacă vei respecta în totalitate indicaţiile medicului

Nu creează dependenţă. Rămâne la latitudinea fiecărui pacient dacă doreşte continuarea tratamentului cu Botox sau nu, nefiind obligatoriu să se prezinte în cabinetul esteticianului după o anumită perioadă întrucât pielea nu se lasă, aşa cum se aude în popor, iar ridurile nu se accentuează mai mult decât s-ar întâmpla în mod normal odată cu trecerea vremii


Vârsta ideală pentru Botox

Majoritatea persoanelor afirmă că au de gând să înceapă un astfel de tratament în jurul vârstei de 50 de ani. Specialiştii în domeniu sunt însă de altă părere. În majoritatea cazurilor, tratamentul este ineficient la această vârstă datorită ridurilor accentuate. Injectarea cu Botox trebuie făcută la timp, atunci când efectele acesteia sunt maxime. Așadar, vârsta ideală de la care poţi începe tratamentul cu Botox este 30 de ani, însă în cazurile extreme de îmbătrânire prematură, treapta de sus a acestei terapii poate coborî chiar şi sub 30 de ani.


Botox lifting

Botox lifting

Ce implică tratamentul cu acid hialuronic

Derma Filler-ul (acid hialuronic) asigură fermitatea pielii şi oferă volum buzelor

Injecţiile cu acid hialuronic sunt de mare ajutor şi fumătorilor, având în vedere că în cazul acestora sunt mult mai accentuate ridurile formate, în timp, în jurul gurii

Primul pas constă în anestezierea zonei respective de către medicul specializat în estetică dentară şi facială. Când buza este complet amorţită, acidul hialuronic este injectat treptat pentru a da volum buzei şi a redefini zâmbetul sau pentru a elimina ridurile inestetice.

Anestezia realizată de către specialist asigură un tratament lipsit de durere. Spre deosebire de cremele anestezice folosite în general pentru astfel de proceduri, anestezicul folosit de către medicul specializat în estetică dentară şi facială are o acţiune precisă, este mai eficient şi îşi face efectul imediat.

Tratamentul cu injecţii cu acid hialuronic durează cel mult 20 de minute.

„Rezultatele obţinute sunt de durată, însă nu permanente. Efectul diferă de la persoană la persoană şi este influenţat de mulți factori (vârsta, tipul de piele, locul injectării, stilul de viaţă, activitatea musculară, tehnica folosită). În general, aspectul se menţine între 6 luni şi 1 an”, ne-a declarat Dr. Alina Crantea, medic stomatolog şi specialist estetică dentară şi facială.

„Zona din jurul buzelor este foarte vascularizată şi tocmai de aceea se va umfla mai mult decât alte zone, aşa că în primele 48 de ore trebuie evitată masarea zonei tratate. După ce roşeaţa şi edemul iniţial dispar, evită expunerea la frig sau căldură intensă”, sfătuieşte medicul Alina Crantea